U Konjicu pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj kanabisa

SRNA
Foto: SRNA

SARAJEVO - Policijski službenici Federalne uprave policije /FUP/ realizovali su operativno-taktičku akciju "Jezero u Konjicu i prilikom pretresa imovine, koja je vlasništvo lica E.Z. /47/ pronašli improvizovanu laboratoriju za uzgoj kanabisa i veću količinu municije.

Akcija je realizovana pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područno tužilaštvo Konjic, zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz FUP-a.

Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Konjicu, policijski službenici FUP-a su izvršili pretres imovine E.Z. nastanjenog u Konjicu.

Tom prilikom je pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj kanabisa, 29 biljaka koje asociraju na biljke kanabisa u različitim fazama rasta, oprema za uzgoj, bijela materija koja izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, tri puške, veća količina municije, dva samostrela, mobilni telefon, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku. T

o lice se sumnjiči da je određeni period, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, prerađivalo, pakovalo i dalje stavljalo u promet na ilegalnom tržištu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Lice je, nakon pretresa, kriminalistički obrađeno i ispitano na okolnosti koje mu se stavljaju na teret, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biće dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područno tužilaštvo Konjic, nakon vještačenja.

Operativne aktivnosti sprovedene su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Hercegovačko-neretvanskog kantona – Policijske uprave Konjic, navedeno je u saopštenju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana