Švercer narkotika optužen za teško ubistvo predao se Tužilaštvu BiH

N. T.
Švercer narkotika optužen za teško ubistvo predao se Tužilaštvu BiH

BANjALUKA - Dario Jekić (35) iz Doboja osumnjičen za šverc narkoticima i učestovanje u ubistvu u predmetu "Storidž" predao se Tužilaštvu BiH u prisustvu svog advokata.

On je duže vremena bio nedostupan pravosuđu BiH i potraživan je putem međunarodne potjernice.

"Jekić je osumnjičen za organizovani kriminal, učestovanje  u teškom ubistvu, kao i neovlašteni promet velikih količina droga. Pod istragom u predmetu kodnog naziva "Storidž", koji je povezan sa Sky i Anom aplikacijama" saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Jekić je u decembru prošle izbjegao hapšenje u akcija "Storidž" u kojoj je tada uhapšeno 19 osoba. Grupa se tereti za krijumčarenje velikih količina ”skanka” iz Albanije i Crne Gore u BiH, koja je zajedno sa oružjem skladištena u Gradišci.

Sumnja se da su dio droge članovi grupe preprodavali u BiH, dok su veći dio prepakivali i krijumčarili dalje prema Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Njemačkoj.

Ova grupa je osumnjičena da je dovezla 460 kilograma skanka kako bi ga preprodala u Hrvatsku, a uspjeli su da u Sloveniju prokrijumčare heroin vrijedan 38.000 evra.

Tokom akcije "Storidž 2“ pretreseno je više od 50 lokacija na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada koje su koristili osumnjičeni te je otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane i zaplijenjeno 11 skupocjenih automobila, oko 100.000 KM, puške, pištolji.

Prema tvrdnji Tužilaštva BiH, po čijem nalogu je izvedena akcija, osumnjičeni su duži period krijumčarili drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom u Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku.

Jekić je poznat policiji po činjenju krivičnih djela, a pravosnažno je osuđen na pet godina zatvora zbog ubistva Vanje Panića.

Tokom realizacije akcije "Storidž 2" hapšenje su tada osim Jekića bili izbjegli Predrag Stanišljević i Jovica Grujić koji sue kasnije takođe naknadno predali. Dušan Lovrenović koji je tada izbjegao hapšenje predao se policiji u Hrvatskoj u martu ove godine i čeka izručenje.

U bjekstvu su još Dušanov otac  Milivoje Lovrenović zvani Čaruga i Predrag Petković i Vladica Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana