Suđenje Siniši Šakiću optuženom za ubistvo Slaviše Ćuluma: Kum optuženog tvrdi da ga nije vidio dva mjeseca u odnosu na dan zločina

GS
Suđenje Siniši Šakiću optuženom za ubistvo Slaviše Ćuluma: Kum optuženog tvrdi da ga nije vidio dva mjeseca u odnosu na dan zločina

BANjALUKA – Svjedok odbrane Siniše Šakića, optuženog za ubistvo Slaviše Đuluma, Jelenko Kopranović kazao je u banjalučkom Okružnom sudu da je zbog ovog zločina pozvan u policiju da da izjavu kao svjedok, a zatim je bio uhapšen i zadržan neko vrijeme pa pušten.

Kopranović, koji je od ranije poznat po sukobu sa zakonom,  je rekao da je takođe zbog pomenutog ubistva bio privođen i njegov sin Nemanja Sjenica.

- Sa optuženim sam u prijateljskim odnosima, a bio sam na proslavi kod prijatelja kada sam dobio poziv da se javim kako bi dao izjavu u svojstvu svjedoka zbog ubistva Ćuluma. Kada sam otišao više nisam bio svjedok već su me zadržali i pretresli poslije prostorije koje koristim. Ništa nije nađeno u tim pretresima pa sam pušten - rekao je Kopranović.

Njegov sin Nemanja Sjenica potvrdio je da mu je Šakić prijatelj sa kojim ponekad popije piće kada ga sretne, ali da nije poznavao Ćuluma.

- Zbog ovog ubistva i kao i sve i jednog drugog me pretresaju - rekao je Sjenica i dodao da su mu tada izuzeti laptop i pancir.

Šakićev kum Aleksandar  Marić,  je ispričao da mu nisu pretresane prostorije ali je  nakon ubistva Ćuluma obavio razgovor u policiji. Istakao je da kuma Sinišu nije prethodno vidio  oko dva mjeseca u odnosu na dan zločina.

Veljko Ugrenović, koji je takođe sjedočio kao svjedom odbrane Šakića, kazao je da mu je policija oduzela svu garderobu, maskirne hlače i košulje.

- Ne sjećam se detalja, prošlo je dosta vremmena. Na dan ubistav nisam bio u Banjaluci - rekao je Ugrenović.

Šakića terete da je Slavišu Ćuluma usmrtio 15. maja lani zajedno sa nepoznatom osobom. Oni su pripremili zasjedu nedaleko od kuće žrtve u šumi u Dragočaju i kada je Ćulum naišao na njega su iz dvije puške ispalili 22 hica i usmrtili ga. Navodi se da su zločin pripremili te nabavili oružje, municiju i motocikl s kojim je izviđao mjesto planiranog napada.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana