Pretukli ugostitelja i pokušali da zapale benzinsku pumpu

N. T.
Foto: BN

BIJELjINA - Alen A. (20) i njegov maloljetni poznanik iz Bijeljine uhapšeni su nakon što su pretukli vlasnika jednog kafića, a potom pokušali da zapale benzinsku pumpu "Dragsten" u bijeljinskom naselju Ljeljenča, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Tokom tog napada odigravala se prava drama, a samo prisebnošću radnika pumpe spriječeno je da napadači potpale plin i izazovu pravu tragediju.

Saznajemo da su obojica bili teško pijani i alkotestiranjem je utvrđeno da Alen A. ima 1,74 promila alkohola u organizmu, dok je kod maloljetnika utvrđena koncentracija od 1,26 promila. Dvojac je prije toga neko vrijeme bio u kafiću gdje su polupali sav inventar, a nakon napada na vlasnika su prešli na  benzinsku pumpu koja se nalazi preko puta te nasrnuli na radnike.

- Jedan od njih je zgrabio crijevo za točenje plina i pustio ga da curi prijeteći da će sve zapaliti. Tom prilikom polupali su i inventar na benzinskoj pumpi. Bili su vidno pijani te su galamili i psovali radnike pumpe i stalno im govorili da će da potpale plin i sve dignu u vazduh - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima nakon nekog vremena naguravanja sa njima, radnici na pumpi su ih uspjeli da savladaju i pozvu policiju koja ih je odvela.

Policijska uprava Bijeljina, navodeći inicijale, saopštila je da im je utorak vlasnik jednog  ugostiteljskog objekta u Ljeljenči oko 19.30 časova prijavio da da su ga napala dva nepoznata muškarcac i oštetili inventar u objektu.

- Izlaskom na lice mjesta patrola policije je potvrdila navode prijave, povrijeđeni je upućen na medicinski pregled, a dežurni ljekar nije se izjasnio o stepenu povreda. Ubrzo nakon toga policiji je prijavljeno da su na benzinskoj pumpi u Ljeljenči dva muškarca uzela crijevo od plina, koji su počeli da ispuštaju, uz prijetnje da će zapaliti pumpu, a savladali su ih radnici pumpe i zadržali do dolaska policije koja ih je uapsila Osumnjičeni oštetili inventar, prijetili i fizički napali radnike pumpe -saopštila je PU Bijeljina.

Dodali su dće protiv osumnjičenog dvojca biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini zbog počinjenih krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti, ugrožavanje sigurnosti, tjelesna povreda i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana