Poznat identitet ubijenog u Sokocu, napadač teško ranjen, oglasio se načelnik opštine

G.S.
Foto: avaz.ba

SOKOLAC - Danas je u Sokocu došlo do međusobne pucnjave između pripadnika dvije kriminalne grupe i tom prilikom ubijen je Miroslav Milinković zvani Bato, saznaje Srpskainfo.

Prema prvim informacijama u njega je pucao Stefan Delić, član kriminalne grupe na čijem čelu je bio Ognjen Orašanin, koji je tom prilikom zadobio teške povrede.

Izvor Srpskainfo otkriva da je više osoba privedeno i da su u toku saslušanja.

Ubijeni Milinković je godinama poznat policiji po krađama automobila.

Između ostalog bio je uhapšen i u oktobru 2021. godine zbog sumnje da je bio član veoma dobro organizovane kriminalne grupe.

Oni su bili osumnjičeni da su ukrali i "nisan kaškai" bivšeg generalnog konzula BiH u Frankfurtu, Lučijana Kaluže, kao i još jedan "kaškai", koji je pronađen  zapaljen u Nikšiću, nakon pljačke pošte i ubistva radnika obezbjeđenja.

Bjelica: Bezbjedonosna situacija u Sokocu ozbiljno narušena

Bezbjedonosna situacija u Sokocu je ozbiljno narušena i građani se osjećaju ugroženo i zabrinuto, izjavio je načelnik ove opštine Milovan Bjelica nakon što je danas u pucnjavi ubijeno jedno lice.

- U svega par dana imali smo pokušaj ubistva sjekirom, pokušaje ubistva gaženjem, bacanje eksplozivnih naprava, a danas i ubistvo vatrenim oružjem u centru grada. Beskrupulozna borba određenih interesnih grupa i krugova za prevlast povećala je strah i zabrinutost za bezbjednost kod svih u Sokocu - kaže Bjelica.

Navodi da su roditelji zabrinuti za djecu koja idu u školu i iz škole.

- Ne preže se ni od čega, ničiji život ne smatra se dragocjenim. Vidjeli smo to i kod pokušaja gaženja kada su ugroženi i životi nedužnih. Sada je to sve još pojačano. Dodamo li tome ubistva i pucnjave oko prirodnih resursa, a bilo ih je pregršt u prethodnom periodu, sve u borbi za drvne sortimente i oko drvnih sortimenata, slika i poruka koju šaljemo nije dobra - ističe Bjelica.

Apeluje na sve organe da povećaju svoje aktivnosti i da ulože dodatni napor da se vrati sigurnost na ulice Sokoca.

- Svi naši napori za razvoj turizma, za izgradnju i pozicioniranje Sokoca na turističkoj mapi Srpske i regiona padaju u vodu ukoliko nema bezbjednost za stanovnike i njihovu imovinu - kaže Bjelica za RTRS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana