Požar u bolnici u Doboju: Povrijeđeni pacijent stabilan, ali prebačen na UKC

Nebojša Tomašević
Požar u bolnici u Doboju: Povrijeđeni pacijent stabilan, ali prebačen na UKC

DOBOJ - Pacijent iz Modriče, koji je povrijeđen u požaru na Odjeljenju hirurgije u dobojskoj Bolnici “Sveti apostol Luka”, stabilan je, ali je upućen na dalje liječenje u Univerzitetski klinički centar Banjaluka, rekao je Srni načelnik Službe za hirurgiju Predrag Lazić.

Lazić je naveo da je pacijent u svjesnom stanju, ali se nije izjasnio o težini povreda, uz napomenu da je to “promjenjiva kategorija”, te da pacijent u ovom momentu dobija adekvatnu medicinsku pomoć.

On je naveo da je u požaru opekotine zadobio i radnik obezbjeđenja, koji u početku nije bio hospitalizovan, ali je zbog predostrožnosti naknadno zbrinut.

Nezvnično saznajemo da su vatru uspjeli da ugase dvojica drugih pacijenta od kojh je jedan  bio u kolicima, te su uz pomoć bolničkih portira spasili pacijenta koji je ležao u sobi u kojoj je izbio požar.

Prema našim saznanjima dva pacijenta od kojih je jedan bio u kolicima s protivpožarnim aparatima ugasili su vatru.  Izvor blizak istrazi je kazao da su kada su vidjeli dim i portiri u bolnici ubrzo došli do sobe gdje bio požar.

- Uz njihovu pomoć bolesnik koji je bio u sobi je navrijeme evakuisan napolje. Sve je bilo puno dima. Sreća je da su uspjeli tog pacijenta da spasu i da nije došlo do težih posljedica-rekao je izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo u spasavnju pacijenta je pomagala  i jedna medicinska sestra koja inače bila sama.

Prema našim saznanjima  pozar u bolesničkoj sobi kako se uviđajem  došlo do saznanja najvjerovatnije izazvao neugašen opušak od cigareta. Izvor blizak istrazi je kazao da se u početku sumnjalo da je možda kvar na instalacijama, ali sve više dokaza ukazuje da nije.Istražuju se obe opcije i više informacija biće poznato nakon istrage.

Policijska uprava Doboj saopštila je da im je sinoć u 23.35 časova prijavljeno je da je na odjeljenju hirurgije u bolnici “Sveti Apostol Luka” u Doboju, iz nepoznatih razloga došlo do požara u sobi broj 6.

- Tom prilikom je pacijent koji je ležao na pomenutom odjeljenju  S.Š. iz Modriče, zadobio povrede-opekotine po  tijelu. Postupaju policijski službenici PS Doboj 1, dalji rad u toku- sapšteno je iz policije ne navodeći detalje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana