Lažni bankar "poklon bonovima" izvlačio novac sa računa

N.T.
Lažni bankar "poklon bonovima" izvlačio novac sa računa

SREBRENICA - Poznati sarajevski prevarant Denis Misić (25) iz Ilidže osumnjičen je da se lažno predstavio kao radnik Rajfajzen banke te prevario dvije osobe sa područja Srebrenice i Zvornika s čijih je računa "skinuo" 2.400 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako saznajemo on je prevario S.K. iz Srebrenice i M.K. iz Zvornika koje je kontaktirao putem "Mesindžera", odnosno "Fejsbuk" profila pod nazivom Rajfajzen banka.

- Oboma je rekao da su dobili poklon bon od Rajfajzen banke i da mu trebaju da dostave podatke, odnosno broj bankarske kartice. Oni su mu povjerovali i poslali tražene podatke što je on zloupotijebio. Tako je koristeći dostavljene podatke s računa S.K. prebacio 2.200 KM, a sa računa M.K. 200 KM na račun koji je on imao u jednoj sportskoj kladionici  - rekao je naš izvor.

Iz Policijske uprave Zvornik, navodeći inicijale osumnjičenog saopštili su da su protiv njega  podnijeli izvještaje Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina - Područna jedinica Srebrenica.

- Osumnjičenom D. M. na teret se stavlja da je počinio dva krivična djela kompjuterska prevara. Izvještaj je podnesen zbog osnova sumnje da je tokom prethodnog perioda predstavljajući se kao radnik "Rajfajzen banke" stupilo u kontakt sa  S.K. iz Srebrenice obavijestivši ga da je kao korisnik ove banke dobilo poklon bon u vrijednosti od 100 KM. Kako bi se izvršila uplata na račun, lice D.M. je tražilo dostavljanje podataka platne kartice i tom prilikom ih zloupotrijebilo i neovlašteno elektronskim putem oštetilo lice S.K. za novčani iznos od 2.200 KM- navodi se u saopštenju.

Kako su rekli u policiji, osumnjičeni je na isti način prevario i M.K. iz Zvornika koga je oštetio za 200 KM.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama, te da ne ustupaju svoje lične podatke, fotografije ličnih karata ili bankovnih kartica putem interneta i društvenih mreža, jer mogu biti zloupotrebljeni.
Osumnjičeni Misić poznat je po sličnim prevarama na području Tuzlanskog kantona gdje je od novembra 2020. do aprila 2022. prevario veći broj osoba za oko 10.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana