Dragan Šojić pušten na slobodu

Srna
Dragan Šojić pušten na slobodu

SARAJEVO- Direktor Službe za zajedničke poslove institucija BiH Dragan Šojić /61/ pušten je na slobodu, nakon što je odbijen prijedlog Tužilaštva BiH da mu odredi jednomjesečni pritvor, potvrđeno je danas Srni iz Suda BiH.

"Sud BiH je prije dva dana donio rješenje u predmetu Dragan Šojić kojim je prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora osumnjičenom odbijen kao neosnovan, te je pušten na slobodu", navodi se u odgovoru Suda na pitanje Srne da li je Šojić pušten na slobodu, koji su razlozi i da li su mu određene neke mjere zabrane.

Šojić je uhapšen 24. maja na radnom mjestu u zgradi zajedničkih institucija BiH na osnovu dokaza da je počinio grube zloupotrebe položaja i sredstava koristeći ih u privatne svrhe, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Sprovodeći istragu, Tužilaštvo BiH i Sipa prikupili su dokaze da je počinio grube zloupotrebe položaja u vezi dolaska i boravka na radnom mjestu, kao i zloupotrebe sredstava navedene institucije, koristeći ih u privatne svrhe.

"Osumnjičeni se tereti i za neprimjeren i nezakonit odnos prema zaposlenicima navedene službe i kršenje njihovih ljudskih prava, kao ravnopravnih građana i pripadnika konstitutivnih naroda u BiH", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičenog su uhapsili pripadnici Sipe, prema nalogu tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

On je pod istragom zbog koruptivnih krivičnih djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja i pronevjere u službi, kao i krivičnog djela povrede ravnopravnosti čovjeka i građanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana