Detalji tragedije u Doboju: Uviđaj završen, lice poginulo od mine "Prom-1"

Srna
Detalji tragedije u Doboju: Uviđaj završen, lice poginulo od mine "Prom-1"

ISTOČNO SARAJEVO - Pomoćnik direktora Republičke uprave Civilne zaštite Dragan Kos izjavio je Srni da je završen uviđaj na lokaciji Becanj u mjesnoj zajednici Lukavica Rijeka u Doboju, te da je lice, prema prvim saznanjima, poginulo od protivpješadijske rasprskavajuće odskočne mine - PROM-1.

"Lice je vjerovatno stradalo prilikom otkopavanja nekih čaura, kada je aktiviralo minu. Lica koja su bila sa njim nisu povrijeđena, kao što je prvo bilo prijavljeno, nego ih je detonacija odbacila", rekao je Kos.

On je istakao da su po dojavi Policijske uprave Doboj i nalogu tužilaštva izašli na teren.

"Izvukli smo tijelo iz minskog polja. Sutra će zajedno sa nama izaći i tim Centra za uklanjanje mina u BiH /BHMAK/ i zajedno ćemo utvrditi o kojoj se tačno mini radi, a prema prvim saznanjima, riječ o mini žPROM-1ž", istakao je Kos.

On je rekao da policija radi na utvrđivanju identiteta nastradalog lica koje je najvjerovatnije iz Tešnja i ima oko pedeset godina.

Direktor Centra za uklanjanje mina u BiH /BHMAK/ Saša Obradović izjavio je Srni da ekipe i dalje obezbjeđuju teren.

Obradović je ranije izjavio da se nesreća dogodila oko 15.10 časova, kada su trojica civila ušla u obilježeno minsko polje, a navodno su sakupljala čaure artiljerijskih granata. /kraj/vsa/vj/fono

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana