Detalji optužnice za ubistvo: Momić isplanirao bijeg pa brutalno pretukao Šmita

N.T.
Detalji optužnice za ubistvo: Momić isplanirao bijeg pa brutalno pretukao Šmita

PRIJEDOR – Marko Momić, optužen za svirepo ubistvo Mihajla Stupara Šmita, kojeg je na smrt pretukao palicom i pregazio vozilom, unaprijed je isplanirao zločin te dogovorio bijeg u Srbiju.

Ovo se između ostalog navodi u optužnici protiv Momića koja ga tereti za teško teško ubistvo počinjeno na svirep način. Zajedno sa njim zbog ovog svirepog ubistva optuženi u Bojan Savanović i Gojko Šobot koje terete za pomaganje u ubistvu. Optužnicu je podiglo Okružno tužilaštvo u Prijedoru, a potvrdio Okružni sud u tom gradu.

Kako je navedeno u optužnici Momić je u namjeri da ubije Stupara, početkom marta 2021. godine stupio u kontakt sa  Savanovićem te dogovorio da mu on obezbijedi ilegalan prelazak  granice prema  Srbiji.

- Nakon toga Savanović je kontaktirao R. J. iz Bijeljine koji mu je dao broj  D. Z. s kojim je dogovorio da Momića ilegalno prebace preko granice - stoji u optužnici.

Momić je zatim nakon dogovorenog plana bijega,  od M.P. 9. marta 2021. godine  posudio "dačiju logan" nakon čega se dan kasnije u večernjim časovima sastao sa Stuparom uz obalu rijeke Sane u Prijedorskom naselju Raškovac  u blizini bivšeg objekta za otkup kože. Kako se navodi, nakon što su se susreli Momić je u namjeri da ga liši života Stupara udario više puta drvenom palicom kao i rukama i nogama po glavi i tijelu. Usljed tih udaraca Stupar je pao.

- Dok je Stupar ležao leđima na zemlji  Momić ga je vozilom nagazio preko grudi. Usljed svega toga su kod Stupara nastupile višestruke povrede na glavi i tijelu i on je trpio veliki bol i patnju.  Stupar je usljed tih povreda preminuo zbog oštećenja vitalno važnih moždanih centara u kombinaciji sa prelomom vratnog djela kičmenog stuba - stoji između ostalog u optužnici.

Kako se dalje navodi Momić je nakon toga vozilom otišao do zgrade u naselju Raškovac gdje stanuje kao podstanar, te se  parkirao ispred.

-Zatim je putem telefona pozvao osumnjičenog Šobot Gojka da dođe do njega u stan koji ga je i poslušao. Šobot je došao zajedno sa D.T. u stan gdje mu je Momić rekao da vozilo sapere u autopraonici i vrati M.P. Šobot je znajući da je vozilo korišteno u izvršenju krivičnog djela auto  odvezao do samouslužne autopraonice kod benzinske pumpe „Brčko gas“ u Prijedoru  gdje ga oprao radi prikrivanja krivičnog djela nakon čega ga je vratio i dao ključeve M.P. - stoji u optužnici.

Dodaje se da je zato vrijeme Momić pozvao Savanovića da dođe po njega u Raškovac i on je to  učinio te ga je potom odvezao prema Bijeljini.

- Savanović je prije toga pozvao R.J. iz Bijeljine i pitao gdje može da iznajmi sobu. Zatim su se 11. marta Momić i Savanović se dovezli u naselje Janja gdje su se na benzinskoj pumpi susreli sa D.Z. koji je Momiću omogućio da prijeđe granicu i ode u Srbiju-piše u optužnici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana