Detalji akcije „Polo“: Laboratorija za uzgoj droge bila u stanu (FOTO, VIDEO)

Nebojša Tomašević
Akcija "Polo"
Foto: N. Tomašević | Akcija "Polo"

BANjALUKA - Milan Đ. (23) koji je uhapšen u akciji “Polo” biće danas predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Banjaluci, dok će J.T. i B.T. nakon ispitivanja biti pušteni i protiv njih će biti podnesen izvještaj za krivična djela u redovnoj proceduri, nezvanično saznaje "Glas Srpske".

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Đurica Vukelić  je pojasnio da M.Đ. i J.T. sumnjiče za krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, a B.T. za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

On je kazao da osumnjičena lica nisu poznata od ranije po takvim djelima, te da se pretpostavlja da je pronađeni novac stečen krivičnim djelom.

Tokom akcije “Polo” policija je pretresla tri lokacije te je pronašla narkotike i laboratoriju za uzgoj i proizvodnju marihuane.

Ova laboratorija pronađena je u stanu i bila je spremna i operativna za proizvodnju narkotika.

Kako je ranije saopšteno iz PU Banjaluka, tokom akcije u pretresima je pronađeno i oduzeto ukupno oko 1.230 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, oko 550 grama smeđe smolaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu hašiš, oko 45 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, te oko 60.000 KM.

- Pronađena je i kompletna oprema za kućnu laboratoriju za proizvodnju opojne droge marihuane, gasni pištolj, tri digitalne vage, više mobilnih telefona, mrvilica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela- navedeno je u saopštenju.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u toku.

 

;

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana