Braći Vranješ izrečena kazna od 8.000 KM: Priznali premlaćivanje mladića i djevojke

GS
Braći Vranješ izrečena kazna od 8.000 KM: Priznali premlaćivanje mladića i djevojke

BANjALUKA - Poznati banjalučki fudbaleri Ognjen i Stojan Vranješ u Osnovnom sudu priznali su krivicu za premlaćivanje djevojke i momka u centru Banjaluke, pa su osuđeni na novčanu kaznu od ukupno 8.000 KM.

Braća Vranješ priznali su da su ispred restorana “Agape” u centru Banjaluke napali i nanijeli povrede Dušanu Komljenoviću i njegovoj tadašnjoj djevojci, a sada supruzi Anji Komljenović.

Kako Srpskainfo saznaje, Ognjen Vranješ dobio je kaznu od 6.000 KM, a Stojan od 2.000 maraka.

Prema informacijama ovog portala, oštećeni bračni par Komljenović se usprotivio ovim kaznama i smatrali su da fudbaleri moraju dobiti strožiju kaznu, međutim i pored toga izrečene su im pomenute novčane kazne.

Ognjen Vranješ trenutno igra za Hatajspor iz Turske, dok njegov brat Stojan brani boje Slobode iz Tuzle.

Tokom zadnjeg ročišta braća Vranješ su izjavili da svjesno i sa razumijevanjem priznaju krivicu i da se sve desilo onako kako je navedeno u optužnici. Obojica su istakla i da krivicu priznaju kako bi se ovaj postupak što prije okončao. Prema presudi, napad se desio 20. juna 2020. godine oko 1.50, na Trgu Krajine, u objektu robne kuće “Boska”, na drugom spratu

- Tada je kod pokretnih stepenica Ognjen fizički napao Dušana Komljenovića i Anju (tada Trtić). On je stisnutom pesnicom udario Dušana u glavu u predjelu lica, te mu je tom prilikom izbio tri zuba i oštetio četvrti. Od udarca je Komljenovića pao niz pokretne stepnica sa drugog na prvi sprat - navodi se u presudi.

Nakon toga, Ognjen je oštećenu Anju Komljenović, koja je krenula prema njemu, rukama odgurnuo od sebe.

Okružni javni tužilac Dalibor Vrećo izjavio je da su kazne koje su izrečene braći Vranješ adekvatne.

- Kazna Ognjenu Vranješu od 6.000 maraka, je u skladu sa okvirima sudske prakse sudova u Srpskoj za ovakva krivična djela. U odnosu na optuženog Stojana tužilaštvo smatra da je predložilo adekvatnu sankciju, budući da je za krivično djelo koje mu se stavlja na teret propisana novčana kazna ili kazna do godine zatvora - rekao je Vrećo.

Tužilaštvo je uzelo u obzir i to da braća Vranješ nisu ranije osuđivani, kao i činjenicu da su priznanjem skratili ovaj krivični postupak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana