Vlasenica: Provalnički tandem ukrao kutiju cigareta

Goran Perić
Vlasenica: Provalnički tandem ukrao kutiju cigareta

Vlasenica - Policija iz Vlasenice brzom reakcijom juče ujutro spriječila je pljačku benzinske pumpe "Nestro petrol" u tom gradu i uhapsila Mugdina Omanovića (30) i Borislava Lozu (38), obojica iz Sarajeva.

U Centru javne bezbjednosti Bijeljina rekli su, navodeći inicijale, da je policiji juče u 2.25 časova prijavljeno da su obijena ulazna vrata benzinske pumpe u Vlasenici.

- Kada su došli na lice mjesta policajci su vidjeli dvojicu lopova kako bježe. U neposrednoj blizini savladali su i uhapsili Omanovića, zatim su u podrumu jedne stambene zgrade pronašli i priveli Lozu - rekli su u CJB Bijeljina. Dodali su da je Lozo samo u toku ove godine na području koje pokriva ovaj centar počinio oko 50 krađa, kao i da je više puta osuđivan zbog toga.

Prema nezvaničnim informacijama, zaplijenjena su i dva vozila kojima su došli do pomenute benzinske pumpe i obiman provalnički alat, što ukazuje na to da je riječ o dobro organizovanom i opremljenom provalničkom tandemu.

- Da je riječ o profesionalnim pljačkašima govori i podatak da su, kada su došli do pomenute pumpe, prvo sa pur pjenom blokirali alarmni sistem i zatim provalili u objekat - pojasnio je naš izvor.

On je istakao da su ih, taman kada su planirali da počnu sa iznošenjem stvari, poremetili policajci i da su pobjegli samo sa jednom kutijom "marlboro" cigareta.

- Prilikom hapšenja, iako opkoljeni, pružili su fizički otpor i bili krajnje drski, a jedan od njih čak nije htio da skine fantomku sa glave - rekao je naš izvor iz istrage.

U vozilu "reno espejs", kojim je jedan od uhapšenih kriminalaca došao pred benzinsku pumpu, pored provalničkog alata pronađena su i kolica za prevoz tereta, namijenjena, po svemu sudeći, za prevoz kase, koju su provalnici namjeravali da odnesu.

Ovaj pokušaj pljačke "Nesto petrol" pumpe zabilježile su i kamere video-nadzora na objektu pumpe.

Lozo je bio uhapšen i u junu ove godine, kada je priveden zbog velikog broja teških krađa. On je tada osumnjičen da je provaljivao u porodične kuće, stanove, prodavnice, apoteke, mesnice, sportske kladionice, stovarište građevinskog materijala i slično i zatim krao sve što bi našao.

Jedno vrijeme je živio u Srbiji, gdje je takođe bio uhapšen 2001. godine zbog sumnje da je sa svojim saradnicima krao automobile i to najčešće "golfove". Oni su bili osumnjičeni da su ukrali čak 18 "golfova", te po "mercedes", "pasat" i "audi 80".

Bijeg iz zatvora

Borislav Lozo je zbog krađe automobila bio osuđen na zatvorsku kaznu, ali je pobjegao iz zatvora u Užicu.

On je tada šipkom od kreveta uspio da probije zid zatvora, iskoči u hodnik, a zatim u dvorište i pobjegne u nepoznatom pravcu. Prilikom bijega u ćeliji je ostavio drugog zatvorenika, kojeg je vezao pocijepanim čaršavom i sa truleks krpom u ustima, da ne bi mogao da pozove čuvare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana