Zvorničanka optužena da je sjekirom ubila majku

Nebojša Tomašević
Zvorničanka optužena da je sjekirom ubila majku

BIJELjINA - Ramza Karajčić iz Zvornika (62) optužena je da je u stanju smanjene uračunljivosti ubila majku Namku Kokić (83) tako što ju je sjekirom udarila pet puta u glavu.

Optužnicu protiv nje potvrdio je Okružni sud u Bijeljini,a  na teret joj je stavljeno teško  ubistvo.

Prema optužnici, Karajčićeva je zločin počinila 25. avgusta ove godine u  njihovoj kući u Kozluku. U optužnici se navodi da je ubistvu prethodila svađa između nje i majke Namke zbog ranijih nesuglasica.

-  Tokom sukoba,  optužena je majku prvo oborila na pod na hodniku, a zatim ju je napala manjom sjekirom.  Udarila je majku pet puta u predjelu čela između očiju i nanijela joj teške povrede koje su prouzrokovale veliku  bol i patnju. Usljed tih teških povreda žrtva je  preminula na licu mjesta - navodi se u optužnici i dodaje da je optužena u vrijeme počinjenja ubistva bila u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno.

Ističe se da je optužena i pored toga što je počinila ubistvo u afektivno-impulsivnom stanju  bila svjesna svog djela i postupala je s namjerom da majku liši života na svirep način.

Karajčićeva je kako se navodi u optužnici, nakon zločina sjekiru ostavila u svojoj sobi gje ju je inače i držala,  a zatim je izšla iz kuće.

Nakon nekog vremena, istog dana  oko 18.25 časova optužena se javila  u Policijsku stanicu Kozluk i ispričala da je majku udarila sjekirom u glavu. Policija je odmah izašla na teren i utvrdila da je starica ubijena. Obdukcijom njenog tijela  je utvrđeno da je smrt nasilna i da je nastupila neposredno, usljed oštećenja za život bitnih moždanih centara. U optužnici se navodi da je utvrđeno da su povrede nastale  udarcima sjekire.

Nakon hapšenja Karajčićevoj je određen pritvor, a ona je tokom saslušanja priznala zločin i ispričala da je svemu prethodila svađa između nje i majke. Priznala je da je tokom svađe  dohvatila sjekiru i oštricom najmanje četiri puta udarila majku u glavu.

Karajčićeva je prije 11 godina usmrtila i muža Ramadana Kočića kojeg je takođe ubila na svirep način -pretukla ga je budakom nasmrt zbog ljubomore. On je za taj zločin osuđena na pet godina zatvora, a kazna nije bila visoka zbog niza olakšavajućih okolnosti.  
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana