Žigić: U januaru zatečeno devet lica u prosjačenju

Agencije
Žigić: U januaru zatečeno devet lica u prosjačenju

DOBOJ - Na području Doboja u januaru je evidentirano devet lica koja su prosjačila, dok ih je u istom mjesecu prošle godine bilo svega dva, izjavio je danas načelnik Sektora policije dobojske Policijske uprave Jovica Žigić.

Žigić je rekao novinarima da su to pojedinačni slučajevi prosjačenja ispred tržnih centara i pijace, te objekata gdje prolazi veći broj građana.

On je naveo da licu koje se zatekne u prosjačenju policija izdaje prekršajni nalog i oduzima novac koji se uplaćuje u budžet Srpske.

"Naše su pretpostavke da oni povremeno nekome predaju taj novac i zato kod njih nalazimo dvije, tri ili četiri KM, odnosno nikada nismo zatekli iznos veći od 10 KM", rekao je Žigić.

On je naveo da policija u januaru nije zatekla u prosjačenju nijedno maloljetno lice, a ako zatekne maloljetnika, o tome obavještava lokalni centar za socijalni rad.

Žigić je rekao da tokom januara nije evidentiran nijedan slučaj organizovanog prosjačenja, podsjećajući na slučaj iz prošle godine kada je policija otkrila minibus u kome su bila lica koja je trebalo da se rasporede po gradu radi prosjačenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana