Žena stradala u požaru, vatra progutala objekat VIDEO

Jelena Stanić foto: V.Tripić
Žena stradala u požaru, vatra progutala objekat VIDEO

BANjALUKA - Žena rođena 1955. godine stradala je u požaru koji je danas progutao firmu za preradu spužve "Švam" u ulici Branka Popovića u naselju Lazarevo, potvrđeno je u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Na lice mjesta izašao je dežurni tužilac Branko Bjelajac, a uviđaj će biti obavljen sutra, jer to danas ne dopuštaju uslovi na mjestu događaja.

Plamen je, kako saznaje "Glas Srpske", izbio oko 10.30 časova u pomoćnom objektu gdje su bile mašine za obradu spužve. Komandir vatrogasne brigade Banjaluka Miroslav Malinić potvrdio je medijima da se sumnja da je jedna osoba poginula u ovom požaru.

- Smatramo da ima smrtno stradala osoba, ali detalje ćemo kasnije iznijeti - rekao je Malinić i dodao da se vatra nije proširila na obližnje kuće. U gašenju požara učestvovalo je 12 vatrogasnih vozila i 20 vatrogasaca, koji su teškom mukom uspjeli da obuzdaju vatrenu stihiju.

Radnik "Švama" Duško Stipić izjavio je za "Glas Srpske" da je prvi primijetio požar. Kako je ispričao, vatra je izbila u pomoćnom objektu gdje je sa kolegom sjekao spužvu.

- Radili smo kada smo osjetili dim. Okrenuo sam se i vidio da se oko mašine zapalila spužva. Pokušali smo sa dva aparata za gašenje da spriječimo širenje plamena, a kada smo vidjeli da nećemo uspjeti, istrčali smo napolje - ispričao je potreseni Stipić.

Odmah je, kaže, otrčao do glavne kuće na čijem prvom spratu su bile četiri žene, kako bi ih upozorio na opasnost. 

- Koleginica je krenula ka stepenicama, kada je druga pozvala da zajedno iskoče kroz prozor. Kada smo izašli napolje, ona više nije bila sa nama. Ostala je unutra - ispričao je vidno potresen Stipić i dodao da se na spratu nalazio stan vlasnika firme i kancelarije.

Prije nego što su stigli policajci i vatrogasci, nekoliko radnica je iskočilo kroz prozore na prvom spratu.

- Prvo sam vidio dim, nakon čega je izbio plamen visine oko 40 metara. Izašli smo na ulicu i vidjeli žene koje su zapomagale sa prozora. Tada se zaustavio kombi, a tri žene su iskočile kroz prozor na krov - rekao je mještanin Lazareva, koji je stajao u blizini buktinje i sa nevjericom posmatrao gotovo filmsku scenu. Plamen i crni dim kuljali su iz krova dok su vatrogasci pokušavali da obuzdaju plamen koji je izbijao svaki put na drugom mjestu. Od dima garava i umorna lica vatrogasaca svjedočila su o naporima koji su podnijeli da obuzdaju plamenu neman, koja je gutala objekat.

Ovaj mještanin je ispričao da je izašao iz kuće čim je sa prozora primijetio dim.

- Iako je povod strašan i tragičan, svjedočio sam ljudskoj solidarnosti. Svi koji su se zatekli tu, komšije i prolaznici, pritrčali su kako bi pomogli unesrećenima - kazao je ovaj komšija koji je želio da ostane anoniman.

Dom zdravlja

Iz Doma zdravlja su kazali da su dvije radnice, koje su se spasile iz požara, potvrdile da je njihova koleginica ostala zarobljena na spratu objekta.

- Nakon što je prijavljeno da je jedna žena ostala u kući, naš ljekar je, sa zaštitnom maskom na licu, ušao na mjesto nesreće. Međutim, zbog gustog dima, nije mogao da vidi ništa, tako da ne možemo potvrditi da li je neko ostao ili ne - kazali su u Domu zdravlja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana