Žena iz Modriče skupo platila lakovjernost: Lažni hodža umjesto magije “skinuo” 30.000 maraka

Nebojša Tomašević
Žena iz Modriče skupo platila lakovjernost: Lažni hodža umjesto magije “skinuo” 30.000 maraka

MODRIČA - Tridesetčetvorogodišnja Modričanka ostala je bez 30.000 maraka vjerujući da će joj muškarac, koji se putem telefona lažno predstavio kao hodža, skinuti crnu magiju.

Ona je slučaj prijavila policiji 20. marta, nakon što je dala novac “hodžinom saradniku” i shvatila da joj se više niko ne javlja.

- Muškarac joj je navodno telefonski ponudio usluge skidanja crne magije, jer je žena imala određene probleme. Pošto joj se predstavio da je hodža, ona je vjerovala da joj može pomoći - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, prevarant je žrtvi telefonski pojasnio gdje i kako da mu donese novac da bi joj pomogao.

- Toga dana kada je trebalo da se nađu čuli su putem telefona i prevarant joj je govorio gdje i kako da se susretne sa čovjekom koji će preuzeti novac. Ona je ispričala da je u kovertu stavila 30.000 KM te je došla na dogovorenu lokaciju, gdje nepoznatom muškarcu dala novac - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Ovo je samo još jedan u nizu slučajeva koji potvrđuje da građani pritisnuti teškim problemima često pomoć traže u natprirodnom pa tako nasjedaju na prevarante i šarlatane koji obećavaju skidanje crne magije.

Policija u Banjaluci lani je uhapsila Patriciju Đorđević (37) iz Vršca koja je od starije Banjalučanke “skidajući crnu magiju” ukrala 25.300 KM. Na sličan način ova državljanka Srbije opelješila je i stariju ženu iz Teslića, od koje je ukrala 10.000 KM, obećavši da će osloboditi magije njenu porodicu da niko od članova ne bi umro.

Prvo je nasjela starica (79) iz banjalučkog naselja Lauš, pustivši u kuću mladu ženu koja joj je rekla da je umorna i zamolila je da joj skuva kafu. Kada ju je starica ugostila, kroz razgovor joj je rekla da ju je neko omađijao crnom magijom i da će joj zbog toga neko iz kuće ubrzo umrijeti, ako ne skine čini. Tada se Đorđevićeva ponudila da joj pomogne da se riješi “nabačaja” uz novčanu nadoknadu. Uplašena starica je iznijela oko 25.300 KM, vjerujući da će joj pomoći.

Prevarantkinja je od Banjalučanke zatražila da joj donese potrebne stvari za skidanje crne magije, odnosno namirnice: vodu, hljeb, so, šećer, a kada je žena otišla po to, iskoristila je trenutak nepažnje i pobjegla s novcem. Đorđevićeva je ubijedila i ženu iz Teslića da folija ima čarobne moći te da uz pomoć nje može skinuti crnu magiju, koja je navodno “kriva” za bolest njenog unuka. U foliju je umotala sve dragocjenosti koje je naivna žena iznijela i stavila na sto, nakon što je prevarantkinja od nje tražila da ih donese i novac koji ima da bi joj pomogla, a tokom svoje “seanse” je uspjela neopaženo da foliju u kojoj je bio novac ubaci u svoju torbu.

Policija

Policijska uprava Doboj saopštila je da im je ovaj slučaj prijavljen 20. marta i da su u toku provjere navoda prijave i istraga.

- Policijskoj stanici Modriča u subotu je prijavljeno da je oštećena osoba sa područja opštine Modriča slijedeći uputstva putem telefona nepoznatom licu dala kovertu u kojoj se nalazilo oko 30.000 KM, navodno za usluge uklanjanja crne magije. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela prevara - saopštila je policija ne navodeći druge detalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana