Zbog nenošenja zaštitne kacige kažnjeno 96 vozača dvotočkaša

Srna
Zbog nenošenja zaštitne kacige kažnjeno 96 vozača dvotočkaša

BANjALUKA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za tri dana pojačane kontrole vozača motocikla, lakog motocikla, mopeda i bicikla, kaznili su 96 vozača zbog nenošenja zaštitne kacige.

 

Pojačana kontrola realizovana je od 25. do 28. juna na području policijskih uprava Banjaluka, Mrkonjić Grad, Istočno Sarajevo i Doboj, a od kontrolisanih 319 vozača dvotočkaša u 15 slučajeva je utvrđeno da je istekla potvrda o registraciji, a 17 vozača nije imalo položen ispit za vozača “A” kategorije i potkategorije “A1”.

U saopštenju MUP-a navodi se da je kontrolisano i 217 vozača mopeda, kod kojih je u 37 slučajeva utvrđeno da je istekla potvrda o registraciji, a 29 vozača nije imalo potvrdu o poznavanju propisa iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

“Kontrolisano je 46 vozača bicikla, od kojih je 39 sankcionisano zbog ispuštanja upravljača iz ruku /osim kad najavljuje promjenu smjera kretanja/”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a Srpske navode da je prošle godine u Republici Srpskoj u saobraćajnim nezgodama smrtno stradalo sedam motociklista, pet biciklista i jedan vozač mopeda.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodi kampanju “Vozite oprezno - putujte bezbjedno u julu i avgustu, kada se prema statistikama iz prethodnih godina dešava najveći broj saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

Iz MUP-a Srpske apeluju da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu poboljšanju stanja bezbjednosti u ovoj oblasti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana