Završeno suđenje optuženim Srpčanima za prodaju droge: Stanivuković tvrdi da je o drogi pričao iz osvete kumu

Nebojša Tomašević
Završeno suđenje optuženim Srpčanima za prodaju droge: Stanivuković tvrdi da je o drogi pričao iz osvete kumu

BANjALUKA - Optuženi za šverc droge Branislav Stanivuković (42) iz Srpca tvrdi da nije nikome prodao ni nudio narkotike i da je u priču oko toga ušao kako bi se osvetio kumu, dok optuženi Milan Ilibašić (56) tvrdi da je sarađivao s prikrivenim istražiocima protiv trećeoptuženog Radovana Trninića (55) koji je kazao da s drogom nema ništa i da je sve bio “performans”.

Pomenuta trojka iz Srpca ovo je izjavila u banjalučkom Okružnom sudu gdje im se sudi zbog uzgajanja i prodaje narkotika. Terete ih da su prikrivenim istražiocima prodali kilogram marihuane i ponudili im još na prodaju narkotike vrijedne za 50.000 evra. Republički tužilac Zorica Baroš istakla je da smatra da je dokazala optužbe protiv pomenutih te zatražila da se osude. S druge strane advokati sva tri optužena traže oslobađajuću presudu. Predsjednik sudskog vijeća Snježana Kudrić izricanje presude zakazala je za 6. juli.

- Postoje dokazi da su se optuženi sastali sa prikrivenim istražiocima pod pseudonim Zoka i Ana i dogovorili prodaju droge. Ilibašić im je u autu dao dva paketa za koja se kasnije ispostavila da je marihuana. Oni su mu za to platili 700 evra, a on je taj novac dao Stanivukoviću - podsjetila je Baroš.

Napomenula je da su Stanivuković i Ilibašić tada istražiocima ponudili prodaju 50 kilograma marihuane za 50.000 evra. Osim toga, istakla je da je praćenjem telekomunikacija optuženih dokazano da sva tri dogovaraju prodaju narkotika.

Branilac Stanivukovića, Marica Ćulum istakla je da se iz dokaza vidi da su istražioci podstrekavali optužene da počine krivično djelo. Zato je zatražila  oslobađajuću presudu.  Stanivuković je istakao da nije ni imao drogu niti je kome prodavao i nudio.

- Moj kum je Ilibašiću dao broj telefona Zoke i Ane i započeo priču o prodaji droge. Ja sam tom pričom o drogi pokušao  da se osvetim kumu koji je za mene pričao da sam policijski doušnik, ali  od toga sam odustao - rekao je Stanivuković.

Trninićev advokat, Trivun Kozomara smatra da Tužilaštvo nije dokazalo navode optužnice, dok je njegov klijent  rekao da je sve bio “perofrmans i šala” te da nema veze s drogom. Da nema dokaza za krivicu smatra i branilac Ilibašića, advokat Jelena Todić koja je istakla da je njen klijent sarađivao s istražiocima Zokom i Anom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana