Zavidovićanin osuđen na osam godina zatvora zbog obljube djevojčice

N.T.
Zavidovićanin osuđen na osam godina zatvora zbog obljube djevojčice

DOBOJ - Irnes Bajrić iz Zavidovića osuđen je u dobojskom Okružnom sudu na osam godina zatvora zbog obljube djevojčice (14).

U dobojskom Okružnom sudu su, ne otkrivajući njegovo ime, potvrdili da je optuženi osuđen zbog obljube nad djetetom mlađim od 15 godina i istakli da ne mogu otkrivati detalje jer je slučaj zbog zaštite žrtve zatvoren za javnost.

Kazali su da je osuđenom nakon izricanja presude produžen pritvor, koji može trajati još najduže devet mjeseci. Nezvanično saznajemo da je Bajrić proglašen krivim da je zajedno sa Elmedinom Talićem i Adnanom Hasanovićem, koji su pravosnažno osuđeni na po osam godina zatvora, imao seksualni odnos sa djevojčicom u avgustu 2017. godine.

Sve se desilo tokom crkvenog zbora u jednom dobojskom selu. Optuženi su radili na ringišpilu i prodavali karte za vožnju. Tu su upoznali maloljetnicu. Slučaj je otkriven nakon što je djevojčica posumnjala da je trudna, te se povjerila u školi. Ispostavilo se da nije u drugom stanju, a pokrenuta je istraga kojom je otkriveno da je imala seksualne odnose sa trojicom mladića.

Nakon toga Talić i Hasanović su uhapšeni, dok je Bajrić pobjegao. On je, kako saznajemo, uhapšen  u inostranstvu i izručen BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana