Zatražen pritvor za 10 lica uhapšenih u akciji "Kontakt"

Srna
Zatražen pritvor za 10 lica uhapšenih u akciji "Kontakt"

SARAJEVO - Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za 10 lica uhapšenih u akciji "Kontakt" zbog učestvovanja u fingiranju saobraćajnih udesa, dok je za jednim licem zatraženo raspisivanje potjernice.

Od 10 lica za koje je Tužilaštvo od Opštinskog suda u Sarajevu zatražilo određivanje pritvora, pet se tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom osiguranja i krivotvorenje isprave.

Tri policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo /MUP/, koja su uhapšena u akciji, kao i jedno fizičko lice terete se za privredni kriminal, dok je za licem koje se nalazi u bjekstvu, osim pritvora, zatraženo i raspisivanje potjernice, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Za još tri službenika MUP-a Kantona Sarajevo zatražene su mjere zabrane približavanja radnom mjestu i obavljanja dužnosti policijskog službenika.

Pritvor je za sve osumnjičene predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, ometati krivični postupak, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela, navodi se u saopštenju.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana