Zaposlio nastavnike koji su imali posao u Srbiji

Nebojša Tomašević
Zaposlio nastavnike koji su imali posao u Srbiji

Zvornik - Bivši direktor Osnovne muzičke škole “Vojin Komadina” iz Zvornika Duško Vukotić (59) osumnjičen je da je nezakonito zaposlio najmanje osam nastavnika iz Srbije koji su već imali stalno zaposlenje, čime je budžet Republike Srpske oštetio za 131.755 KM, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Policijska uprava (PU) Zvornik, navodeći inicijale, saopštila je da su protiv Vukotića Okružnom tužilaštvu u Bijeljini podnijeli izvještaj kojim ga terete za zloupotrebu položaja ili ovlašćenja.

- Osumnjičeni D. V. je u vrijeme dok je bio direktor javne ustanove u Zvorniku, suprotno odredbama Zakona o radu i Odluke o ratifikaciji sporazuma između BiH i Savezne Republike Jugoslavije o socijalnom osiguranju, primio određena lica u stalni radni odnos - rekli su u PU Zvornik i dodali da je to učinio između 1. aprila 2008. i 17. maja 2010. 

Još dva bivša direktora pomenute škole Miroslav Bošković iz Šekovića i Ljubiša Popović iz Zvornika osumnjičeni su da su na isti način ojadili budžet RS za oko 810.000 KM od 2002. do 2017. godine.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana