Zaplijenjeno oko 800 grama zlatnog nakita, vrijednog milion dinara

Tanjug
Zaplijenjeno oko 800 grama zlatnog nakita, vrijednog milion dinara

BEOGRAD - Carinici su u dva slučaja na prelazu Gradina zaplenili oko 800 grama zlatnog nakita vrijednog gotovo milion dinara, saopštila je danas Uprava carine.

Oba slučaja otkrivena u subotu, 8. avgusta.

Jedan prekršaj otkriven je oko osam sati, kada je na ulazu u zemlju za carinsku kontrolu stigao BMNj njemačkih registarskih oznaka, kojim je četvoročlana porodica bugarskih državljana putovala ka Njemačkoj.

Mada su tvrdili da nemaju ništa osim ličnog prtljaga, prilikom detaljne kontrole je u torbi kod 32-godišnje putnice pronađeno gotovo pola kilograma neprijavljenog zlatnog nakita.

Više od 20 ogrlica, narukvica, prstenja i minđuša procijenjeno je na oko 600.000 dinara.

Samo pola sata ranije neprijavljeni zlatni nakit pronanađen je i prilikom detaljne kontrole "mercedesa" bugarskih registarskih oznaka, kojim je takođe ka Njemačkoj putovala petočlana porodica bugarskih državljana.

Ovoga puta više od 20 komada različitih komada zlatnog nakita, ukupne težine oko 300 grama, carinici su pronašli u ladici ispred suvozačkog sjedišta i u pregradi za dokumenta između vozačkog i suvozačkog sjedišta.

Kao vlasnica neprijavljenog zlata, čija je vrijednost procenjena na oko 330.000 dinara, prijavila se 36-godišnja putnica, protiv koje je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana