Za četiri dana isključeno 56 pijanih vozača

Agencije; Foto: ilustracija
Za četiri dana isključeno 56 pijanih vozača

PRIJEDOR - Na području Policijske uprave Prijedor za četiri dana iz saobraćaja je isključeno 56 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a 10 zadržano na triježnjenju, dok je jedan pješak sankcionisan zbog kretanja kolovozom u pijanom stanju.

Predmet akcije, koja je realizovana od četvrtka do nedjelje, 13. do 16. februara, bila je pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine vozila i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, droge i lijekova, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor. 

"Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola izrečene su 33 zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 43 mjeseca", naveli su iz policije. 

Iz ove uprave izdvajaju da je na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka u mjestu Orlovci, u subotu, 15. februara, oko 00.30 časova, presretač evidentirao motociklistu koji je vozio 130 kilometara na čas na putu gdje je propisana brzina 80 kilometara na čas. 

U saopštenju je navedeno da je u subotu i nedjelju, 15. i 16. februara, na području Policijske uprave Prijedor presretač evidentirao 77 prekršaja. 

"Direktnom kontrolom, zbog prekoračenja propisane brzine, sankcionisano je 68 vozača - 22 zbog prekoračenja brzine od 21 do 30 kilometara na čas i devet vozača zbog prekoračenja brzine više od 30 kilometara na čas", navedeno je u saopštenju. 

Na području Policijske uprave Prijedor su od početka godine u četiri sabraćajne nezgode smrtno stradala četiri lica - tri na području Prijedora i jedno na području Novog Grada.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana