Vrhovni sud donio presudu za ubistvo Lazarevića: Vidoviću ostaje 19, Bulatoviću kazna smanjena na 16 godina robije

N.T.
Vrhovni sud donio presudu za ubistvo Lazarevića: Vidoviću ostaje 19, Bulatoviću kazna smanjena na 16 godina robije

BANjALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Sašu Vidovića (37) na 19 godina, a Aleksandru Bulatoviću je smanjio kaznu sa 18 na 16 godina robije zbog ubistva ubistva Miroslava Lazarevića.

- Vijeće je odbilo žalbu odrbane optuženog Vidovića i potvrdilo mu raniju prvostepenu presudu, dok je za Bulatovića djelimično uvažena žalba obrane i smanjena mu je ranija kazna - rekla je sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović.

Ovom dvojcu u Vrhovnom sudu RS suđeno je dva puta nakon što su u lani u septembru u banjalučkom Okružnom sudu osuđeni na ukupno 37 godina zatvora. Vrhovni sud RS je ranije već jednom ukinuo prvostepenu presudu Okružnog suda na osnovu koje su bili osuđeni na ukupno 39 godina zatvora.

Prema optužnici Republičkog tužilaštva, Vidović i Bulatović su usmrtili Lazarevića 16. oktobra 2016. godine oko 1.50 časova. Napravili su mu „sačekušu“ u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu gdje je živio.

Kada je on naišao u svom vozilu “golf 7”, ispalili su prema njemu 24 hica, od čega ga je pogodilo pet. Oni su nakon toga pobjegli „BMW-om X5“ prema Kantonu Sarajevo, a automobil su potom zapalili ispred stambene zgrade u Novom Sarajevu.

U vozilu su bili puška, dva okvira i municija, koji su se aktivirali usljed plamena i visoke temperature, zbog čega su optuženi i da su ugrozili živote stanara i izazvali opasnost. Njih dvojica su uhapšeni nakon paljevine, u sarajevskom naselju Hrasno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana