Vozio sa 2,48 promila alkohola, pa udario u parkiran automobil

J. S.
Vozio sa 2,48 promila alkohola, pa udario u parkiran automobil

BIJELjINA – Bijeljinska policija uhapsila je M.V. nakon što je u Jermenskoj ulici u Bijeljini pijan vozio automobil "golf" i potom udario u parkirano vozilo "bora".

Saobraćajna nezgoda dogodila se juče oko 18 časova, a alkostestiranjem je utvrđeno da je M.V. imao 2,48 promila alkohola u organizmu, pa je lišen slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i učestvovanja u saobraćajnoj nezgodi.

Policija je i u Trebinju uhapsila M.V. nakon saobraćajne nezgode jer su kod njega utvrđena 1,74 promila alkohola u krvi.

Iz trebinjske Policijske uprave saopšteno je da je Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Trebinje juče oko 00.30 časova prijavljeno da se dogodila saobraćajna nezgoda u ulici Obala Luka Vukalovića u kojoj su učestvovali automobili "ford fokus" i "škoda oktavija".

Iz Policijske uprave Trebinje naveli su da je "fordom" upravljalo lice čiji su inicijali M.V, kod kojeg su utvrđena 1,74 promila alkohola u krvi, dok je drugi automobil bio parkiran. U saopštenju se dodaje da je u saobraćajnoj nezgodi pričinjena šteta.

Policija iz Broda lišila je slobode vozača čiji su inicijali D.B. sa područja Doboja kod kojeg je utvrđeno prisustvo dva promila alkohola u krvi.
Vozač je uhapšen juče, saopšteno je iz Policijska uprave Doboj.
Policija u Mrkonjić Gradu uhapsila je muškarca iz te opštine čiji su inicijali R.J. jer je učestvovao u saobraćaju sa više od dva promila alkohola u krvi.

Portparol Policijske uprave Mrkonjić Grad Božana Vulin rekla je Srni da su kod R.J. utvrđena 2,02 promila alkohola u krvi, te je lišen slobode zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Ona je navela je da je na području koje pokriva ova uprava juče evidentirano jedno krivično djelo i jedna saobraćajna nezgoda, te da nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira, kao ni požara.

Pripadnici Policijske uprave Prijedor su iz saobraćaja isključili 37 pijanih vozača u akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola.

- Zbog utvrđene koncentracije alkohola u krvi u količini većoj od 1,5 promila, prema osam vozača primijenjena je mjera zadržavanja lišenjem slobode u trajanju do 12 časova - saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.
Tokom akcije je sankcionisano i 28 učesnika u saobraćaju zbog počinjenih drugih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, koji nisu bili akcenat kontrole.

Lokalnu akciju su policijske stanice Policijske uprave Prijedor realizovale između petka i subote, 10. i 11. jula, te subote i nedjelje, 11. i 12. jula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana