Velika policijska akcija širom Tuzlanskog kantona: Zaplijenjena droga, uhapšene tri osobe

GS
Foto: Kliks

TUZLA - Tuzlanska policija u protekla dva dana izvršila je pretrese širom kantona, a zaplijenili su drogu, oružje i novac. Uhapšene su tri osobe, a predmetom su obuhvaćena još dva osumnjičena .

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su, postupajući po naredbama opštinskih sudova, izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na šest lokacija na području Tuzlanskog kantona, odnosno u Gračanici, Doboj Istoku, Gradačcu, Tuzli i Banovićima.

-Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela i to 11 pvc pakovanja (različite veličine) sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin spid, devet pvc pakovanja (različite veličine) sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis, pet digitalnih vaga za precizno mjerenje, električna mašina za vakuumsko pakovanje, određena količina novca (valute euro i KM, u različitim apoenima), pištolj „CZ“ sa 67 komada municije, gasni pištolj, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku -naveli su iz kantonalne policije, prenosi Kliks.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta.

-U okviru navedenih aktivnosti, tri osobe su lišene slobode i to A.V., rođen 1989. godine iz Gračanice, A.I. rođen 1990. godine iz Gračanice i E.M., rođen 1996. godine iz Gradačca. Oni će uz izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje - dodali su iz policije.

Nakon kompletiranja predmeta protiv dvije osobe i to K.B. iz Tuzle i M.F. iz Banovića nadležnom tužilaštvu biti podneseni odgovarajući Izvještaji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana