Ukrajinke dovele sunarodnice u Mostar, pa ih navodile na prostituciju

Anadolija
Ukrajinke dovele sunarodnice u Mostar, pa ih navodile na prostituciju

SARAJEVO- Dvije državljanke Ukrajine, iskoristivši težak položaja žrtava i oštećenih djevojaka iz te zemlje, organizovale su njihovo dovođenje na područje Mostara, gdje su ih iskorištavale radi seksualne eksploatacije, ostvarivši na taj način veliku nezakonitu imovinsku korist, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju je navedeno da tužilac i istražilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju u Mostaru koordinišu aktivnosti pripadnika Agencije za istrage i zaštitu BiH koje se odnose na hapšenje i pretrese prostorija koje koriste dvije osumnjičene Ukrajinke za međunarodno vrbovanje radi prostitucije.

- Dugotrajnom i detaljnom istragom, prikupljeni su dokazi da su dvije državljanke Ukrajine, iskoristivši težak položaj žrtava i oštećenih djevojaka iz Ukrajine, organizovale njihovo dovođenje na područje Mostara - navedeno je u saopštenju.

Osumnjičene su organizovale pružanje seksualnih usluga u jednom hotelu, te od oštećenih uzimale dobijeni novac, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Prema prikupljenim dokazima, počinjenje ovih krivičnih djela odvijalo se najmanje šest mjeseci, a za to vrijeme su osumnjičene stekle nezakonitu imovinsku korist u velikom iznosu.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac donijeće odluku o daljim aktivnostima u ovom predmetu.

Jedan pretres realizovan je i na području Banjaluke, gdje je ostvarena saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Istraga u ovom predmetu intenzivno se nastavlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana