Ukinuto rješenje o mjerama zabrane za Novitovića

G.S.
Foto: srpskainfo

BANjALUKA - Ukinuto je rješenje Okružnog suda u Banjaluci po kojem su bile određene mjere zabrane v.d. direktoru Republičke uprave za civilne poslove Milanu Novitoviću, potvrđeno je za Srpskainfo.

Prema saznanjima oovog portala, uskoro će biti donesena nova odluka.

– Djelimičnim uvažavanjem žalbe branioca osumnjičenog M. N. ukinuto je rješenje Okružnog suda u Banjaluci – Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala od 29. septembra i predmet je vraćen sudiji za prethodni postupak na ponovno odlučivanje – rekli su  u Okružnom sudu u Banjaluci.

Dodali su da nova odluka još nije donesena i da su mjere zabrane još uvijek na snazi.

 Novitoviću je bilo zabranjeno da u narednom periodu obavlja funkciju v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite, te naloženo ne smije ni komunicirati sa 12 svjedoka, niti im prilaziti na manje od 30 metara.

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci odbio je ranije prijedlog Republičkog javnog tužilaštva da odredi pritvor  Novitoviću zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Prema nezvaničnim informacijama, Novitović je osumnjičen da je nelegalno zaposlio bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislava Zeljkovića, partijskog kolegu iz Ujedinjene Srpske, na mjesto stručnog savjetnika u Republičkoj upravi civilne zaštite. Zeljković  je ranije hapšen, a potom i optužen za malverzacije pri nabavci medicinske opreme za potrebe Instituta za javno zdravstvo  tokom pandemije. Okružni sud u Banjaluci je, međutim, odbio  optužnicu protiv Zeljkovića i ostalih osumnjičenih u predmetu "Korona ugovori" i zatražio od Republičkog javnog tužilaštva da optužnicu ispravi i dopuni.

Novitović je uhapšen 26. septembra po nalogu Republičkog tužilaštva u kome je ispitan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana