Uhapšeno šest osumnjičenih za krađu 200.000 KM: Ukrali 14 automobila pa opljačkali najmanje 14 preduzeća

Srna
Uhapšeno šest osumnjičenih za krađu 200.000 KM: Ukrali 14 automobila pa opljačkali najmanje 14 preduzeća

SARAJEVO- Pripadnici Federalne uprave policije obavili su pretrese na 10 lokacija na području Sarajeva i Kaknja, te uhapsili šest osoba osumnjičenih za napade i pljačku najmanje 14 poslovnih subjekata iz kojih su ukrali više od 200.000 KM i veću količinu robe.

- Ova kriminalna grupa izvršila je napade na benzinske pumpe, trgovinske centre i druge privredne subjekte na području FBiH i Brčko distrikta i tom prilikom su ukrali više od 200.000 KM, kao i veću količinu robe, cigareta, kafe, alata, te drugih proizvoda koje su pronašli - saopšteno je iz Federalne uprave policije.

S ciljem izvršenja ovih krivičnih djela prethodno su ukrali 14 putničkih automobila i pokušali da ukradu sedam motornih vozila na području ovih kantona.

Uhapšeni su N.H, A.Ć, A.Š, A.Š, M.I. i E.D, dok je za osobom čiji su inicijali E.Dž. raspisana operativna potjernica, navedeno je u saopštenju.

Uhapšena lica su osumnjičena da su od početka prošle godine na području Tuzlanskog, Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog i Zapadnohercegovačkog kantona, te Brčko distrikta, organizujući se s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, izvršila više napada i pokušaja napada na najmanje 14 poslovnih subjekata.

Akcija je realizovana u saradnji sa pripadnicima ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog, Srednjobosankog, Zapadno-hercegovačkog i Zeničko-dobojskog kantona.

Ancija se sprovodi od nedjelje, 28. februara, pod nadzorom Tužilaštva Srednjobosanskog kantona u vezi sa dokumentovanjem organizovane kriminalne grupe osumnjičene za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnog djela, a u vezi sa krivičnim djelom teška krađa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana