Uhapšene dvije osobe u slučaju "Elez", Srbija ukida državljanstvo Darku Elezu?

N.R.
Uhapšene dvije osobe u slučaju "Elez", Srbija ukida državljanstvo Darku Elezu?

SARAJEVO - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije donijelo je odluku kojom se Darku Elezu (41) ukida državljanstvo Republike Srbije, a rješenje o tome trebalo bi mu biti uručeno danas, nezvanično saznaje "Glas Srpske"

Elezov advokat Senad Kreho rekao je za "Glas Srpske" da ga niko nije obavijestio o ovome već da je o svemu čuo samo putem medija.

- Sutra idem do Eleza da provjerim tu informaciju - kazao je Kreho.

Navodno, državljanstvo Republike Srbije Elezu je oduzeto jer se on dovodi u vezu sa krivičnim djelima iz oblasti organizovanog kriminala, te predstavlja bezbjednosni rizik za građane Srbije kao i bezbjednost u cjelini. Elezu je ostalo još samo državljanstvo BiH, te mu se za sva krivična djela koja mu se stavljaju na teret može suditi u BiH.

Policajci MUP-a Republike Srpske juče su uhapsili Miloša Obradova i Nedeljka Lizdeka zbog sumnje da se dovode u vezu sa istragom koja se odnosi na djelovanje kriminalne grupe Darka Eleza na području Istočnog Sarajeva, saznaje "Glas Srpske".

Advokat Miloša Obradova, Bojan Veselinović, tvrdi da njegov klijent nije uhapšen već je samo bio pozvan u svojstvu svjedoka.

Istraga se vrši u saradnji sa Tužilaštvom BiH, a u toku je kriminalistička obrada uhapšenih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana