Uhapšena žena osumnjičena da je pomogla razbojniku iz Zvornika da se sakrije

n.t.
Uhapšena žena osumnjičena da je pomogla razbojniku iz Zvornika da se sakrije

ZVORNIK - Gordana M. (42) uhapšena je zbog sumnje da je pomogla Veljku T. (58) da se sakrije nakon što je počinio razbojništvo u mjestu Srednji Šepak u Zvorniku, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Nju terete da je počinila krivično djelo pomaganje licu u skrivanju poslije izvršenja krivičnog djela.

Kako nezvanično saznajemo, u pitanju je razbojništvo koje se prošle sedmice desilo na benzinskoj pumpi "Nešković" kada je osumnjičeni Veljko  ukrao "audi", a potom se njime zakucao u aparat za plin, koji je zatim počeo da curi. Za njim je danima tragala policija, a uočen je u "golfu" te je patrola krenula u potragu za njim. 

Prma nezvaničnim informacijama, patrola je krenula za vozilom u kojem je viđen osumnjičeni, a kada je automobil zaustavljen u njemu je zatečena samo Gordana M.

Policijska uprava Zvornik saopštila je da je u „golfu 6” primjećen odbjegli razbojnik, a da je nakon zaustavljanja ovog auta, utvrđeno da je vozač G.M.

– O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina- saopšteno je iz PU Zvornik.

Policija traga za V. T. iz Kozluka zbog sumnje da je prvo, na benzinskoj pumpi „Nešković“ u mjestu Šepak ukrao automobil „audi“, a potom se njime zakucao u aparat za plin, koji je zatim počeo da curi. U momentima krađe, u „audiju“ je bila jedna žena, dok je vozač bio napolju i sipao gorivo.

Vidjevši šta se dešava, vlasnik „audija“, je kako se vidi na snimku nadzorne kamere, pritrčao i uhvatio volan, u namjeri da lopova spriječi, ali u tome nije uspio.  Lopov je počeo da vozi, a vlasnik vozila usljed toga je povrijeđen.

Naišao je slučajni prolaznik u „pasatu“, u koji sjeo vlasnik ukradenog audija i njegova saputnica, te ih je prevezao do druge, obližnje benzinske pumpe, kako bi zatražili pomoć.

Lopov je pješke došao i do susjedne pumpe, te ukrao „pasat“ kojim su se ovi dovezli.

Veljko T. je i ranije dolazio u sukob s zakonom, a sumnjičen je za pokušaj ubistva svoje tadašnje partnerke pomenute Gordane M. koju je tada više puta udarao flašom u glavu u jednom lokalu u mjestu Šepak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana