Uhapšena tri lica, pronađeni oružje i municija

Srna
Foto: klix.ba

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) danas su, u nastavku akcije "Aperkat", uhapsili tri lica iz Sarajeva, te oduzeli oružje, municiju i druge predmete.

Slobode su lišeni F.Š, O.H. i S.Z, a na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na četiri lokacije na području Kantona Sarajevo, i tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti oružje, municija, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, saopštio je FUP.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Akciju "Aperkat", koja obuhvata aktivnosti usmjerene protiv organizovanog kriminala, nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, krivotvorenje isprava, neovlašteno držanje oružja i eksplozivnih materijala, kao i aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela ubistvo u pokušaju, FUP sprovodi pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U sklopu ove višemjesečne istrage pored navedenih lica, lišeno je slobode još 11 lica iz Sarajeva, kod kojih su prilikom pretresa pronađeni i oduzeti određena količina opojne droge kanabis, amfetamin, kokain, drobilica, sredstva za pakovanje i vaganje, mobilni telefonski aparati i SIM kartice, oružje, municija, te drugi predmeti koji potiču ili dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

Takođe u sklopu ove istrage, policijski službenici FUP-a su u ranijem periodu na području Kantona Sarajevo lišili slobode 10 lica kod kojih je prilikom pretresa pronađena opojna droga koju su isti kupili od osumnjičenih i njima se stavlja na teret krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana