Uhapšen zbog sumnje da je silovao djevojčicu

Srna
Uhapšen zbog sumnje da je silovao djevojčicu

Zenica - Zeničani su zgroženi novim šokantnim slučajem silovanja maloljetnice, koji se dogodio u naselju Crkvice, piše portal "Avaz.ba".

Naime, kako navodi pomenuti portal, 45-godišnji D.S. silovao je 12-godišnju djevojčicu, a policija je, odmah po prijavi o ovom slučaju, pronašla i uhapsila osumnjičenog.

Prema riječima Aldine Alić, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, uhapšeni Zeničanin ispitan je u policiji.

"Uhapšeni je, nakon kriminalističke obrade i zadržavanja, predat na daljnje postupanje i u nadležnost Tužilaštva ZDK", kaže Alić.

Kako nezvanično dodaje "Avaz", uhapšeni i maloljetna djevojčica inače su komšije. On je djevojčicu, tvrdi neimenovani izvor pomenutog portala, pozvao u stan da mu pomogne nešto oko mobitela.

"Kad je djevojčica otišla kod njega, on je nasrnuo na nju i silovao je. Svi su bili zgroženi. Otac djevojčice nije mogao vjerovati šta se dogodilo. Brzo je došla policija, obavili su uviđaj i uhapsili mladića", govori izvor.

Iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona su kazali da postoje osnovane sumnje da je D.S. izvršio krivično djelo bludne radnje nad maloljetnicom.

"Predmet je u fazi istrage, te će se nakon analize prikupljenih dokaza donijeti tužilačka odluka", kažu iz Tužilaštva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana