Uhapšen Turčin osumnjičen za dvostruko ubistvo u Zenici

Jelena Stanić
Uhapšen Turčin osumnjičen za dvostruko ubistvo u Zenici

SARAJEVO - Turčin Džaner Tajlan, za kojim se tragalo zbog dvostrukog ubistva u Zenici uhapšen je danas u poslijepodnevnim satima u mjestu Raško Polje koje se nalazi između Kaonika i Viteza, kod Busovače.

On je priveden u Policijsku stanicu Busovača gdje će biti izvršena kriminalistička obrada nakon čega će biti predat u nadležnost MUP-a.

Tajlana su pronašli i uhapsili pripadnici Jedinice za specijalnu podršku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona u mjestu Raško Polje, prenose federalni mediji.
Portparol MUP-a ovog kantona Hasan Hodžić rekao je da je hapšenju prethodila intenzivna pretraga terena tokom prethodno noći i danas.
Tajlan je osumnjičen da je juče u Zenici nožem ubio trgovce devizama Ramiza Omerbašića i Arslana Mujića, nakon čega je pobjegao bijelim "folksvagen" kombijem.

U Grabljama kod Busovače jutros je pronađen kombi, a Turčin je navodno viđen u blizini lokalne benzinske pumpe, a na glavi je imao crvenu kapu.

Obruč se stezao, češljani su se svi objekti u kojima je osumnjičeni, prema prijavama građana, bio.

Tijela Odobašića i Mujića juče su pronađena u razmaku od nekoliko časova u Zenici. Odobašićev leš otkriven je u žbunju nedaleko od poligona za polaganje vozačkih ispita, a naknadno je pronađeno i  Mujićevo tijelo u dvorištu kuće.

Njih dvojica su skoro tri decenije zarađivali za život mijenjajući novac sugrađanima i posjetiocima na ulazu u zeničku pijacu.

Tualan je navodno kobnog dana pozvao Mujićevog brata tražeći od njega da mu promijeni 55.000 evra. On, prema navodima medija, nije imao taj novac te je pozvao Mujića i Odobašića kako bi mu pomogli. Nije poznato da li su se oni sastsali odvojeno, ali je potvrđeno da su se Odobašić i Turčin posvađali i potukli, nakon čega je nesrećni Zeničanin ubijen i bačen u grmlje.

Ubijeni su poznavali osumnjičenog Turčina koji je vodio restoran brze hrane na ulazu u pijacu gdje su radili Odobašić i Mujić. On je ranije koristio njihove usluge, zbog čega niko nije mogao ni naslutiti da bi ih mogao ubiti.

Ovo nije prvi put da su zenički dileri devizama napadnuti. Ubijeni Odobašić je na putu do kuće pretučen, te mu je otet i novac koji je kod sebe imao.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana