Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Studentskom centru Nedžarići

Avaz, Kliks
Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Studentskom centru Nedžarići

SARAJEVO - Na području ilidžanskog naselja Butmir, deset minuta iza ponoći uhapšen je S.T., osumnjičen za jučerašnje ubistvo u Studentskom centru Nedžarići u Sarajevu.

- On je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode te će nakon kriminalističke obrade u toku dana biti predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo - izjavio je portparol Minisatrstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Sarajevskoj policiji juče je u 11:35 prijavljeno da je u zgradi Studentskog centra, došlo do sukoba nakon čega je ubijen rukovodilac smještaja u Studentskom domu Nedžarići u Sarajevu Almir Škrijelj.

Za njegovo ubistvo osumnjičen je Sejo Tahirović, koji je, takođe radnik Doma gdje je zaposlen kao ekonom. Zločin se dogodio u hodniku, nakon kraće svađe. Tahirović je potegnuo, najvjerovatnije, kuhinjski nož kojim je nanio Škrijelju više ubodnih rana u trbuh i leđa. Svemu je svjedočila i jedna žena kojoj je zbog šoka pomoć pružila ekipa Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo, te je prevezena u bolnicu.

Dvojica sukobljenih uposlenika Studentskog centra u Nedžarićima su ranije bili u lošim odnosima i poslije određenog vremena su se pomirili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana