Uhapšen još jedan policajac u Sarajevu, osumnjičen za odavanje službene tajne

GS
Foto: Kliks

SARAJEVO - U okviru policijske akcije "DAR 1" uhapšen je i 18. policajac iz Jedinice za saobraćaj Policije Kantona Sarajevo, a riječ je o N. K. (49) iz Sarajeva.

On je osumnjičen da je počinio krivična djela pomoć počiniocu nakon učinjenog krivičnog djela i odavanje službene tajne, prenosi portal Kliks.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo juče su, nakon prikupljanja dokaza o izvršenim krivičnim djelima, a u saradnji sa Upravom policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i Policijskom upravom Istočno Sarajevo, obavili pretrese osoba, motornih vozila, stanova i drugih prostorija na više lokacija na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona te opština Istočno Novo Sarajevo i Pale na području Republike Srpske.

Uhapšeno je 17 policijskih službenika koji su nakon kriminalističke obrade sinoć predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Uhapšeni policajci su Damir Bihorac, Emrah Hasanspahić, Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić, Gojko Pećenica, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Mensur Skenderović, Nedim Gljiva i Alem Ibišević.

Akcija hapšenja je uslijedila nakon višemjesečne istrage i prikupljanja dokaza, a sve s ciljem borbe protiv kriminala i korupcije u vlastitim redovima.

Uhapšene terete da su uzimali novac u zamjenu za "opraštanje" prekršajnih naloga u saobraćaju, a osumnjičeni su da su počinili više od 100 krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana