Ucjenjivali bivše djevojke kompromitujućim snimcima da bi im se vratile

Nebojša Tomašević
Ucjenjivali bivše djevojke kompromitujućim snimcima da bi im se vratile

LAKTAŠI - Policija je uhapsila i ispitala D.R. (37) i R.Z. (43) iz Laktaša zbog sumnje da su duže vremena ucjenjivali bivše djevojke kako bi ih primorali da im se vrate i obnove vezu.

Riječ je o dva odvojena slučaja, a D.P. i R.Z. su djevojkama prijetili da će objaviti njihove kompromitujuće fotografije i video snimke ukoliko ne obnove ljubavnu vezu.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da obojicu terete za krivično djelo ucjena.

-  D. R. sumnjičimo da je u prethodnom vremenskom periodu  do 23. novembra, putem poruka ucjenjivao oštećeno lice sa kojom je bilo u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i video snimke, ako ne obnove emotivnu vezu. R.Z. je osumnjičen da je takođe putem poruka u proteklom periodu pa do 29. novembra ucjenjivao oštećeno lice sa kojom je bio u emotivnoj vezi. On je takođe oštećenoj prijetio da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i video snimke, ako ne obnove emotivnu vezu - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio policijskim službenicima da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostave izvještaji o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih lica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana