U tuči migranata jedno lice povrijeđeno nožem

Srna
U tuči migranata jedno lice povrijeđeno nožem

BIHAĆ - U sukobu migranata u centru Bihaća jedno lice je teže povrijeđeno, zbog čega je hospitalizovano u Kantonalnoj bolnici "Dr Irfan Ljubijankić", potvrđeno je iz Policijske uprave Unsko-sanskog kantona.

"Dojavu o sukobu dva lica dobili smo sinoć iza 19.00 časova. Na mjestu događaja pronađen je povrijeđeni muškarac, koji je prevezen u Kantonalnu bolnicu. Riječ je o stranom državljaninu kod kojeg su konstatovane teže tjelesne povrede, a koje su nanesene hladnim oružjem, najvjerovatnije nožem. O počiniocu ovog krivičnog djela još nemamo nikakve informacije", rekao je portparol kantonalne Policije Ale Šiljdedić.

On je naveo da je ovo samo jedan u nizu incidenata u posljednje vrijeme, te da nekontrolisani svakodnevni priliv migranata znatno usložnjava bezbjednosnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

"Možemo reći da je ovo postala naša svakodnevnica, naročito u Bihaću, Velikoj Kladuši i dijelovima grada Cazina. U kanton gotovo svakodnevno pristiže više od 100 ilegalnih migranata, a oni sve teže prelaze granicu sa Hrvatske. Sve veći broj tih ljudi u našim gradovima i opštinama uslovio je i povećanje broja krivičnih djela i incidentnih situacija", dodao je Šiljdedić.

On je istakao da policija pokušava na profesionalan i odgovoran način da odgovori ovom izazovu, ali je suočena sa kompleksnom situacijom.

U prihvatnim kampovima na području Unsko-sanskog kantona trenutno je smješteno oko 3.000 ilegalnih migranata, dok je pretpostavka da na ulicama i u napuštenim objektima u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši boravi više od 4.000 ljudi.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana