Uhapšen Marko Munjiza zbog sumnje da je ucjenjivao direktora IRB-a

Srna
Foto: Ustupljena fotografija

PRIJEDOR - U Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u toku je kriminalistička obrada lica čiji su inicijali M.M. iz Prijedora osumnjičenog za ucjenu, nakon koje će biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor odlučiće o stavljanju prijedloga za određivanje pritvora.

Ovo lice uhapšeno je u Prijedoru u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, a pod nadzorom i rukovođenjem Okružnog javnog tužilaštva.

“Na zahtjev osumnjičenog M.M, oštećeno lice, koje je i podnijelo prijavu protiv njega, predalo mu je novac na dogovorenoj lokaciji u Prijedoru, nakon čega je lice lišeno slobode”, rečeno je u prijedorskom Tužilaštvu.

Tokom pretresa vozila pronađeno je prethodno obilježenih 10.000 KM, a u pretresu stana nađeni su tehnički uređaji, dokumentacija i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokazi u daljem toku istrage.

Iz tužilaštva navode da je osumnjičeni novac tražio u zamjenu da ne objavljuje sadržaje koji bi mogli štetiti oštećenom.

Riječ o krivičnom djelu ucjena iz člana 233 Krivičnog zakonika Republike Srpske kojim su propisane kazne zatvora u rasponu od šest mjeseci do 15 godina.

 

“Glas Srpske” saznaje da je uhapšen Marko Munjiza, a pojedini mediji prenose da je uhapšen ubog ucjenjivanja direktora Investiciono-razvojne banke Dražena Vrhovca. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana