U Sarajevu se predao Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo Slaviše Krunića

klix.ba
U Sarajevu se predao Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo Slaviše Krunića

Benedi Đukanović za kojim je bila raspisana potjernica zbog ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića predao se sarajevskoj policiji večeras oko 22 sata, potvrđeno je za klix.ba u MUP-u KS.

Đukanović se večeras predao u Policijskoj stanici Ilidža, a uskoro bi trebao biti predat na procesuiranje Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović u Glamočanima, kod Laktaša. U pucnjavi je smrtno stradao i napadač Željko Kovačević.

Đukanović je bio jedan od najtraženijih bjegunaca za kojim je MUP RS-a raspisao potjernicu. Sumnjiči se za teško ubistvo i pokušaj ubistva. Posljednji put je viđen u noći ubistva Krunića kada ga je policija zaustavila u Derventi u okviru rutinske kontrole u bijelom Golfu 7 i pustila jer tada još nije bila raspisana potjernica za njim.

Njegovom saučesniku Emiliju Baldu ranije je određen jednomjesečni pritvor. Za ubistvo Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića trenutno se kao direktni izvršioci sumnjiče Đukanović i Željko Kovačević koji je ubijen kobne noći.

Obdukcijom je utvrđeno da je u Krunićevu glavu ispucano više metaka, dok je Pavlović zadobio povrede u grudnom košu. Napadač Kovačević zadobio je povrede stomaka.

U okviru istrage uhapšen je radnik firme “Sekctor sekjuritija” Rodoljub Gajić iz Banje Luke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliu Baldi. Očekuje se da će nakon ispitivanja u PS Ilidža, Đukanović biti predat u nadležnost MUP-a RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana