U pretresima pronađeni oružje i droga

Agencije
U pretresima pronađeni oružje i droga

TUZLA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona podnijeće izvještaj tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu protiv lica iz tog grada čiji su inicijali N.B. (33) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, kao i za prekršaj propisan Zakonom o oružju i municiji Tuzlanskog kantona.

Policija će, u slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija, Kantonalnom tužilaštvu dostaviti izvještaj i protiv lica D.H. (23) iz Lukavca, I.D. (34) iz Gračanice, M.Š. (24) iz Živinica i sedamnaestogodišnjaka iz Kalesije zbog sumnje da su počinili krivično djelo iz oblasti zloupotrebe droge, saopšteno je danas iz MUP-a Tuzlanskog kantona. 

U pretresu pet lokacija na području Tuzle, Kalesije, Gračanice, Lukavca i Živinica, pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja. 

"Pronađen je gasni pištolj bez odgovarajuće dokumentacije, 13 metaka kalibra 7,62 milimetara, osam manjih pakovanja sa sadržajem biljne materije koja podsjeća na drogu, manje pakovanje droge, digitalna vaga, staklena lula sa manjom količinom droge i drugi predmeti", navedeno je u saopštenju. 

Pretresi su izvršeni po naredbama opšinskih sudova, s ciljem sprečavanja, otkrivanja i identifikacije izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana