U Palama uhapšen Ognjen Muharemović, osumnjičen za krijumčarenje, iznude i teške krađe

GS
U Palama uhapšen Ognjen Muharemović, osumnjičen za krijumčarenje, iznude i teške krađe

PALE - U okviru akcije „Volan“ juče je u Palama uhapšen Ognjen Muharemović iz ove opštine, javio je portal Kliks.

Muharemović je uhapšen po osnovu Interpolove potjernice, a po naredbi Suda BiH te je predat Sudskoj policiji.

Policija je za njim tragala zbog više teških krivičnih djela, rečeno je u Policijskoj uprave Istočno Sarajevo, a između ostalog zbog organizovanog kriminala, krijumčarenja, iznuda i teških krađa.

U predmetu „Volan“ podignuta je do sada najveća optužnica u BiH koja obuhvata automafiju. Neki od glavnih aktera su Danilo Cicović, Marko Trifković Žižan, Srećko Trifković, Slaven Dakić Žućo, Srećko Mandić, Miroslav Škobo i brojni drugi.

Postoji sumnja da su ukrali najmanje 200 vozila vrijednih nekoliko miliona KM, a uz teške krađe usko su vezane i iznude novca za otkup ovih automobila.

Neki od osumnjičenih u predmetu „Volan“ su dovođeni u vezu i sa ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru 2018. godine za koje se vjeruje da su stradali upravo tokom intervencije zbog krađe automobila.

Osim u akciji „Volan“, Muharemović je hapšen i ranije u akciji „Silva“ zajedno sa desetinom drugih osoba zbog sumnje na udruživanje radi činjenja krivičnih djela kao što su pustošenje šuma, krađa i slično, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana