U akciji „Bumerang“ Privremeno oduzeto više skupocjenih vozila i veća količina novca

Srna
U akciji „Bumerang“ Privremeno oduzeto više skupocjenih vozila i veća količina novca

SARAJEVO - Policija je tokom pretresa na više lokacija na području Kantona Sarajevo danas u okviru akcije kodnog naziva “Bumerang” pronašla i oduzela šest skupocjenih automobila, četiri motocikla, veću količinu novca, kao i dokumentaciju o prometu pokretne i nepokretne imovine.

Pretresi su izvršeni s ciljem dokumentovanja krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droge, zatim neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom, te proizvodima vojne opreme i pranjem novca, za koja su osumnjičena lica iz Sarajeva čiji su inicijali A. A. i A. M, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Pronađena su vozila dva “mercedesa” G i S klase, “audi A6”, “rendž rover”, “be-em-ve” i “nisan kaškai”, kao i mobilni telefoni, laptopi, prenosni uređaji, dokumentacija o novčanim transakcijama, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz za kriminogene aktivnosti navedenih lica.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva BiH nastavljaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana