Tuzla: Vatrogasci imali 32 intervencije

Srna
Tuzla: Vatrogasci imali 32 intervencije

TUZLA - Osim požara na tuzlanskom izletištu Ilinčica, koji je lokalizovan rano jutros, vatrogasci na području Tuzlanskog kantona imali su u posljednja 24 časa 32 intervencije na gašenju požara.

Požar na Ilinčici velikih razmjera zahvatio je šumsko rastinje juče oko 14.00 časova, a vatrogasne ekipe i mještani stavili su ga pod kontrolu jutros u 3.00 časa.

Vatrogasna jedinice Kalesija imala je tri intervencije na gašenju požara koji je zahvatio nisko rastinje u naseljima Dubnica, Jahići i Zelina.

Na području Tuzle vatrogasci su imali šest intervencija na gašenju niskog rastinja u naseljima Kužići, Husino, Kozlovac, Paša Bunar, Kreka i Poljana.

Vatrogasci Gradačca imali su dvije intervencije na gašenju požara na objektu "Famako" i niskog rastinja u naselju Mionica.

Profesionalna vatrogasna jedinica Gračanice bila je angažovana na gašenju dva požara, i to na šumi i niskom rastinju oko 40 dunuma u naselju Rašljeva i na niskom rastinju u naselju Stjepan Polje.

U opštini Teočak vatrogasci su gasili požare koji su zahvatili nisko rastinje u naseljima Bilalići i Snježnica.

Na području Banovića vatrogasci su imali šest intervencija, uglavnom na gašenju šume i niskog rastinja, dok su u Lukavcu imali četiri intervencije na gašenju šumskog požara na lokalitetima Berkovica, Dobošnica, Hamzići i Vijenac.

U Srebreniku su bile tri intervencije na gašenju požara na kući u naselju Herumi, niskom rastinju u Špionici i pomoćnom objektu u naselju Uroža.

Na području opštine Sapna vatrogasci su gasili požare na šumi i niskom rastinju u mjestima Zaseok i Kraljevići, dok su u Živinicama imali intervenciju na gašenju požara koji je zahvatio nisko rastinje, sijeno i šumu u naselju Šehići.

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, svi požari su ugašeni, osim požara na lokalitetu Vijenac koji se jednim dijelom nalazi na nepristupačnom lokalitetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana