Tuzla: Dvojac osumnjičen za prebijanje i prijetnje svjedoku idu u pritvor

J. S.
Tuzla: Dvojac osumnjičen za prebijanje i prijetnje svjedoku idu u pritvor

TUZLA - Opštinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzla i odredio jednomjesečni pritvor Senadu Malkiću (25) iz Srebrenika i Edinu Bešiću (26) iz Tuzle zbog sumnje da su nasrnuli na svjedoka i nasiljem ga primoravali na lažno svjedočenje, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Malkić i Bešić osumnjičeni su da su 11. septembra u tuzlanskom naselju Solina svjedoka u krivičnom predmetu koji se po optužnici tuzlanskog Tužilaštva vodi pred Kantonalnim sudom u ovom gradu,  sačekali i  fizički nasrnuli na njega udarajući ga rukama i nogama u lice, glavu i  gornji dio tijela, te mu zaprijetili da pazi šta priča na sudu kao svjedok.

Pripadnici Policijske uprave Tuzla su njih dvojicu uhapsili 12. septembra i uz izvještaj predali u nadležnost Tužilaštva.

- Postupajući tužilac je donio naredbu o sprovođenju istrage i ispitao osumnjičene. Na ovaj način pokušava se ili ugrožava normalan i učinkovit rad sudskih tijela. Tužilaštvo će u saradnji sa policijskim agencijama  učinkovito i efikasno djelovati u svim sličnim situacijama - saoptili su Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Dodali su  da upotreba sile ili prijetnje kako bi svjedoci mijenjali svoj iskaz  pred sudom je  krivično djelo za koje su propisane kazne zatvora do pet godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana