Tužilaštvo traži udaljavanje s posla veterinarskih inspektora

N. T.
Tužilaštvo traži udaljavanje s posla veterinarskih inspektora

ORAŠJE - Tužilaštvo BiH zatražilo je udaljavanje sa posla i zabranu obavljanja djelatnosti za  troje graničnih veterinarskih inspektora  Kancelarije za veterinarstvo BiH koji su uhapšeni u akciji "Indi" zbog sumnje da su uzimali novac od uvoznika mesa u BiH kako ih ne bi kontrolisali.

U toj akciji uhapšeni su Indira Dajić Hukić (53) iz Brčkog, Ivo Kobaš (56) i Mladen Mijić (61) iz Šamca. Oni su radili na Graničnom prelazu Orašje. Tužilaštvo za njih osim zabrane obavljanja djelatnosti u Kancelariji za veterinarstvo BiH traži i zabranu kontaktiranja i sastajnja sa svjedocima i osumnjičenima.

Veterinarske inspektore uhapsila je juče, a tom prilikom kod njih pronađeno oko 50.000 evra i 12.000 dolara za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela. Terete za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja te primanje dara i drugih oblika koristi. U toku akcije "Indi"  pretreseno je pet lokacija na području Orašja i Brčkog te je pronađena i zaplijenjena  automatska pušku, više mobilnih telefona, novca i drugi predmeti koji imaju veze s krivičnim djelom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana