Tužilaštvo BiH preuzelo predmete u slučaju Davida Dragičevića

Anadolija
Tužilaštvo BiH preuzelo predmete u slučaju Davida Dragičevića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH, nakon razmatranja dostavljenih spisa iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, donijelo je odluku o preuzimanju predmeta u slučaju Davida Dragičavića i radu na istima u Tužilaštvu.

U saopštenju Tužilaštva BiH navodi se da se preuzeti predmet Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka odnosi na istragu krivičnog djela protiv života na štetu Davida Dragičevića iz Banjaluke.

- Preuzeti predmet Republičkog javnog tužilaštva - Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, odnosi se na više osoba zbog radnji protiv službene dužnosti koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivučnog djela protiv života na štetu oštećenog Dragičevića, kao i neprijavljivanje krivičnog djela i počinioca te pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela - navodi se u saopštenju.

David Dragičević (21) je nestao 18. marta 2018. godine u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu rijeku iste noći kada je i nestao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana