Tuča u migrantskom centru Blažuj: Povrijeđena dvojica Alžiraca

Anadolia
Foto: Kliks

SARAJEVO - U krugu migrantskog centra Blažuj, u sarajevskoj opštini Ilidža, u noći između petka i subote, došlo je do masovne tuče između migrantskih grupa u kojoj su povrijeđena dvojica Alžiraca, koji su nakon ukazane ljekarske pomoći uhapšeni.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, putem telefona je obavijestila Policijsku upravu Ilidža, da je u krugu migrantskog centra Blažuj, došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Kako su javili, došlo je do masovne tuče te su dvije osobe afroazijskog porijekla zadobila tjelesne povrede.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici s Ilidže, koji su potvrdili navode prijave i tamo zatekli ekipu hitne pomoći, koja je ukazivala ljekarsku pomoć dvojici migranata, a radi se o državljanima Alžira, koji su odmah prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Tamo su kod jednog od njih konstatovane teške tjelesne povrede (fraktura sinusne kosti), a kod drugog su konstatovane lakše tjelesne povrede, u vidu ubodne rane, nakon čega su otpušteni.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i na osnovu njegove usmene naredbe, uviđaj je izvršila uviđajna ekipa MUP Kantona Sarajevo.

U subotu ujutro su policijski službenici P.U. Ilidža, uhapsili su Y.B. (23) iz Alžira, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo laka tjelesna povreda i M.A. (45) takođe iz Alžiru, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djela teška tjelesna povreda.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega su uhapšeni predati u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Istog dana u 17.15 sati, uhapšeni su pušteni iz službenih prostorija P.U. Ilidža.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana