Trojici Banjalučana 12 godina robije zbog šverca i držanja narkotika

Nebojša Tomašević
Foto: Glas Srpske

BANjALUKA - Ostoja Kutić (43), Marko Antonić (28) i Nikola Koprena (28) iz Banjaluke osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na po četiri godine zatvora zbog šverca narkoticima i držanja droge radi dalje prodaje.

Sud nije prihvatio tezu Tužilaštva da su oni činili grupu pa su osuđeni za blaži oblik krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnim drogama.

Koprena je, osim za to djelo, osuđen i za omogućavanje uživanja opojnih droga.

Presudu je izreklo sudsko vijeće kojim je predsjedavao Pane Gavrić.

Kutić je osuđen jer je u martu lani  dva puta prodao marihuanu po cijeni od 80 i od 40 maraka  i  jer je u septembru još dva puta prodao drogu po cijeni od 10 KM. U presudi stoji da je osuđen i jer je kod sebe držao radi prodaje oko 360 grama marihuane.

Antonić je, kako se navodi u presudi, proglašen krivim jer je od maja 2018. do juna 2019. godine više puta prodao marihuanu po cijenama od po 10 i 15 KM.

Koprena je osuđen jer je kod sebe radi prodaje držao oko 0.179 grama kokaina, manju količinu marihuane i 119 tableta ekstazija. Za to je dobio tri i po godine zatvora te još godinu jer je drugima omogućavao da uživaju kokain i marihuanu pa mu je sud  izrekao jedinstvenu kaznu od četiri godine.

Nakon izricanja presude Kutiću i Antoniću produžen je pritvor.

Vrijeme koje su optuženi do sada proveli u  pritvoru uračunato im je u kaznu -Kopreni je uračunat mjesec, a Antonić i Kutić su iza rešetaka od 15.septembra lani kad im je određena pomenuta mjera.

Odbrana optuženih najavila je žalbe na presudu.

Zajedno sa osuđenim trojcem na optužnici se nalazio i Boban Kantar (29) iz Banjaluke, koji je priznao krivicu i osuđen na četiri godine zatvora. U optužnici se navodi da je Kantar od njemu poznatih lica nabavljao, vagao,  prepakivao i prodavao narkotike. Angažovao je Koprenu i Kutića da skrivaju drogu koju je od njih preuzimao i prodavao. Prema optužnici, Kantar je u pomenutom periodu više puta prodao narkotike, a cijena je zavisno od količine bila od 50 do nekoliko hiljada maraka

Optužnicom je obuhvaćen  i Miroslav Kalabić (36) koji se nalazi u bjekstvu i protiv koga će se takođe suđenje voditi odvojeno.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana